Ingredients
per a 3 persones:
300
gr. de pit de pollastre
300
gr. d’arròs bomba
2
cebes tendres o un porro
4 alls
tendres
2
pastanagues
1
pebrot verd
1
pebrot vermell petit
1
carbassó
2
tomàquets mitjanets
1
litre d’aigua calenta
un
raget de vi blanc
oli,
sal i pebre negre mòlt
En una
cassola fonda es posen les cebes tendres o els porros i els alls tendres
tallats en juliana i es tapa perquè es vagin fent amb una mica d’oli d’oliva.
Es
talla el pit de pollastre a daus grossets i s’hi afegeix quan la ceba i els
alls ja són tous. Se sala i s’hi posa pebre negre mòlt al gust. Es deixa que es
vagi enrossint.
Mentrestant,
es pelen les pastanagues i es tallen a rodones fines i cap a la cassola. Es
tallen el pebrot verd, el vermell i el carbassó a quadrets de 2 cm. aprox. i també
cap a la cassola.
Es va
remenant tot procurant que no s’enganxi. S’hi afegeix el vi blanc i si cal un
cullerot d’aigua calenta.
Per
últim s’hi afegeixen els tomàquets sense llavors, escaldats prèviament, pelats
i a trossos.
Quan
és a mig fer, s’hi posa l’arròs i es cobreix amb aigua calenta. Es deixa coure
15 minuts afegint-hi aigua calenta si fa falta. No remeneu pas l’arròs durant
la cocció, en tot cas sacsegeu la cassola agafant-la per les dues nanses.
Si us
agrada més caldós i més cuit podeu afegir-hi més aigua i deixar-lo coure fins a
20 minuts.
En tot
cas, abans de portar la cassola a taula, deixeu reposar l’arròs uns minutets.
M'agrada aquesta serie de receptes senzilles. Felicitacions
ResponEliminaJosep