150 gr. de tonyina
amb oli d’oliva
4 ous
400 ml de crema de
llet (2 ampolletes)
1 cullerada sopera de
salsa de tomàquet
1 pebrot vermell
oli, sal i pebre
negre mòlt
S’escorre la tonyina
i es posa en una batedora amb els ous, la crema de llet i una mica de sal i
pebre negre mòlt. Es tritura tot fins que quedi ben fi.
Es folra un motlle
amb paper d’alumini i s’unta amb una mica d’oli d’oliva. S’hi aboca tot a dins
i es posa al forn al bany maria. A mitja alçada i a 180 graus. Quan comença a
pujar i a enrossir-se es tapa amb un full blanc de paper. A la mitja hora, es
punxa per veure com està. Es va vigilant i quan el punxó surt net de pasta,
s’apaga el forn i es deixa a dins 10 minutets més.
Després es treu del
forn i del bany maria i es deixa refredar de forma natural. Quan està ben fred
es tomba el motlle sobre una plata i es cobreix amb la salsa de pebrot vermell.
Va molt bé fer-lo el
dia abans i no treure’l del motlle fins a l’hora de servir-lo.
Salsa de pebrot
vermell:
S’unta amb oli el
pebrot vermell i es posa al forn per escalivar-lo. Un cop fet, es treu, es
deixa refredar i es pela. Es posa a la batedora, es cobreix d’oli d’oliva i
s’hi afegeix sal (i pebre opcional). Es bat com la maionesa, que no es talli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada