300 ml. de
nata líquida per a muntar
3 cullerades soperes de
llet75 gr. de sucre (20 gr. de fructosa per als diabètics)
1/2 culleradeta de vainilla en pols
2 clares d'ou
50 gr. de xocolata negra
Cal deixar el
recipient de la geladora al congelador unes 12 hores, com a mínim.
Batem bé la
crema de llet fins a convertir-la en nata. Muntem les clares d’ou i les afegim
a la nata. En un vas, fem fondre el sucre o la fructosa més la vainilla en la
llet i ho afegim també, a poc a poc i remenant-ho bé per tal que quedi una
crema ben lligada.
Ho aboquem a
la geladora i deixem que emulsioni una mitja hora. Mentrestant, amb un ganivet de
serreta, tallem a trossets la xocolata negra. Quan la geladora porti treballant
uns 20 minuts, la parem i hi afegim els trossets de xocolata i la deixem girar
10 minuts més.Si no us agrada trobar els trossos de xocolata, podeu utilitzar un ratllador i us quedarà més fina.
I ja tenim el gelat fet !! Boníssim !!
Us el podeu menjar tot seguit o bé posar-lo en terrines tapades i guardar-lo al congelador.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada