Recepta de la meva amiga Nati
6 kg. de
tomàquets
En una
cassola fonda es posa la ceba i el pebrot ben nets i tallats a daus amb un bon
raig d’oli i es deixa fregir fins que queda bastant fet. Cuineu a mig foc i
vigileu que no es cremi per evitar amargantors.
Renteu els
tomàquets i talleu-los a trossos. Deixeu les llavors i la pell però traieu els
trossets durs de la tija. Afegiu-los a la cassola i deixeu-ho bullir fins que
redueixi força, entre 30 i 45 minuts. Poseu sal (poca) cinc minuts abans del
final, i estalvieu-vos de posar-hi sucre si no és absolutament necessari.
Passeu-ho
tot per un passapurés finet i ja podeu omplir els pots de vidre per
esterilitzar-los.
Procés d’esterilització
Prepareu una olla gran amb aigua freda i poseu els pots a dins, ben tapats
i completament submergits. Engegueu el foc i quan arrenca el bull compteu entre
12 i 15 minuts depenent de la quantitat de pots i de si són més grans o més
petits. Apagueu el foc i deixeu-los refredar de manera natural.
Quan acaba aquest procés ja estan a punt per conservar-se uns mesos.
Si un cop fet el ball Maria queden un dit d'aigua al cul del pot que vol dir? s'ha de llençar.
ResponEliminaLluïsa
Hola Lluïsa, si t'ha quedat aigua al cul és perquè el pot no tancava hermèticament i hi ha entrat aigua del bany Maria. No sé si ho has de llençar però segur que estarà aigualida la conserva de tomàquet... a més no sé si se't guardarà...
ResponEliminaHo sento. Cal fer servir pots que tancat ben bé !!
Àngela