Aquesta recepta és
del meu amic Vicenç
Ingredients:
1 ceba
100 gr. pernil serrà
1 kg. de carxofes
200 grams de mató
120 gr. de parmesà
ratllat
4 ous
Si voleu, podeu fer
servir carxofes de Tudela en conserva: 800 gr.
També podeu fer
servir ricotta en lloc de mató.
Millor cuinar-ho tot
sense sal perquè el pernil i el formatge ja en porten.
Talleu la ceba petita
i fregiu-la a foc lent sense sal.
Netegeu bé les
carxofes, talleu-les a octaus i poseu-les en una olla just cobertes d’aigua i
sense sal. Bulliu-les fins que quedin ben tendres. Si en féu servir de
conserva, us estalviareu aquest pas i queden boníssimes també.
En un bol poseu els
ous, el mató i el parmesà i bateu-ho bé.
Barregeu les carxofes
i el sofregit de ceba, xafeu-ho bé amb una forquilla i afegiu-ho al bol. Si ho
preferiu, també podeu batre les carxofes i la ceba perquè us quedi una pasta
més fina. Això depèn de gustos.
Al final, afegiu-hi
el pernil serrà tallat ben petitet. A mi, no m’agrada triturar-lo.
Escalfeu prèviament la
part de sota del forn a 180 graus.
En un motlle untat o
bé amb paper d’anar al forn, s’aboca tota la pasta i es col·loca a mitja alçada
a 180 graus durant 50 minuts. Al final, es posa a 250 graus i es gratina durant
3 minutets. De totes maneres, vigileu-ho bé perquè depèn del tipus de forn.
Deixeu-ho refredar
com a mínim mitja horeta abans de desemmotllar. Es pot servir en una plàtera
cobert de salsa rosa i envoltat de tomàquets xerri i nous. Si voleu que sigui
més lleuger, poseu-hi salsa de pebrot vermell.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada