Ingredients per a 8 persones:
1 litre de llet semidesnatada
6 rovells d’ou
200 gr. de sucre o 130 gr. de fructosa
un pessic de sal
un pessic de sal
40 gr. de midó o de maizena
10 gotes d’aroma de vainilla
pell de llimona
Per al guarniment: nata i maduixes.
S’hi afegeix la pell sencera d’una llimona i les gotes de
vainilla i es remena 5 segons més.
Programa Estofar P1 – a 90 graus, 11 minuts a velocitat
2. I sense temperatura 2 minuts més, vel. 2.
Si no us queda prou espessa, podeu afegir-hi una mica més
de maizena i remenar 5 segons, vel. 4 i Estofar P1 a 90 graus, 5 minuts, vel.
2.
Poseu la crema en copes o platets individuals i deixeu-la
refredar a temperatura ambient. Si la voleu posar a la nevera cal que la tapeu
amb paper film.
A l’hora de servir decoreu-la amb una mica de nata i
trossets de maduixa.
Nota: Aquesta recepta és una variació de la recepta clàssica
que us passo a continuació.
CREMA DE SANT JOSEP DE LA IAIETA
En un bol, es baten els 6 rovells d’ou amb les 6
cullerades de sucre. Quan està ben batut, se li afegeix mig litre de llet freda
i es remena bé. Es dissol el midó en una mica de llet, es cola i s’afegeix a la
pasta.
S’aboca tot en un cassó, amb la canyella i la pell de la
llimona ben neta i es posa al foc, remenant sempre fins que estigui a punt de
bullir. Llavors es treu del foc, es treu la pell de la llimona i la canyella i es
continua remenant amb una espàtula fins que la pasta és ben fina. S’aboca en
una safata ben plana per tal que quedi ben escampada. També es poden fer
cassoletes individuals. Es deixa refredar del tot.
Si es vol cremar, una estona abans de servir-la, se li
posa sucre per sobre, s’escalfa el ferro de cremar fins que estigui roent i es
passa per sobre. La crema que no es pensa menjar tot seguit, és millor no
cremar-la perquè al cap d’una estona el sucre es fon i aigualeix la crema.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada