1 tassa d’oli
1/2 tassa d’aigua
1 ou
farina
sal
Per al farciment:
mig carbassó
mig pebrot verd
mig pebrot vermell
mitja albergínia
2 alls tendres
1 ceba
3 cullerades de salsa de tomàquet
oli i sal
Evidentment podeu fer servir pasta preparada, en aquest cas us recomano la finíssima de Buitoni.
Però si voleu fer-la vosaltres mateixos cal que
feu el següent: poseu l’oli en un bol i aboqueu-hi a sobre l’aigua que estigui
bullint, afegiu-hi sal i comenceu a remenar. Afegiu-hi l’ou i a poc a poc la
farina que admeti sense que la pasta quedi massa dura, i aneu remenant-ho. S'anirà
mesclant tot, primer fent una pasta grumosa i fluixa per després convertir-se
en més fina i consistent. S'ha d'anar pastant amb les mans, perquè és l’única
manera de saber si està bé. S'ha de
treballar la pasta amb paciència, si volem que quedi bona. Sabrem que ja és a
punt quan la pasta és fina, llisa, consistent, però blana i modelable, i es
separa fàcilment de les mans.
Quan la pasta ja està
feta, amb un corró de cuina en fem una capa ben fina i l’estenem a damunt d’una
llauna d'anar al forn, ben igualadeta per tot, i la deixem reposar. Com més
fina sigui la capa de pasta, millor.
Per al farciment, es
fa una salsa de tomàquet sense llavors ni pells i es deixa a part. Es fregeix la ceba talladeta a juliana i els alls
tendres a rodonetes fins que estigui tot transparent, sense que es cremi. La
resta d’ingredients es tallen a daus petits i es fan mig coure a la planxa amb
una mica de sal i un raget d’oli.
Es fa escalfar el forn ben calent i s’hi posa la pasta. Quan ja és quasi
cuita, es treu del forn i es pinta amb la salsa de tomàquet. Es reparteix per
sobre el sofregit de ceba i alls tendres. I per últim, les verduretes.
S’enforna un altre cop uns cinc minutets més i ja teniu la coca a punt de
menjar-se-la!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada