Ingredients:
un filet de porc
una ceba mitjana
una tòfona negra
un grapat de pinyons
mig litre de llet
conyac
oli, sal i pebre negre mòlt
Netegeu bé el filet mirant que no hi
quedi gens de greix ni cap part dura i talleu-lo a rodanxes d’un cm. de gruix.
En una cassola, poseu-hi un raig d’oli i feu enrossir una mica els talls.
Retireu-los de la cassola, ratlleu la ceba i que es vagi fent a poc a poc.
Afegiu-hi una picada de pinyons i la tòfona pelada (opcional) i talladeta. Quan la ceba ja
és al punt, aboqueu-hi la llet i remeneu-ho. Afegiu-hi una copeta de conyac, la
sal i el pebre negre mòlt. Poseu el rellom a la cassola i que es vagi fent a
mig foc durant uns vint minuts aproximadament.
Un cop el rellom és ben cuit i tou,
es posa en una plàtera. Tota la salsa de la cassola es passa per la batedora
fins que queda ben fina i s’aboca per sobre el filet. Cal servir-lo ben calent
i al punt.
Si voleu que la tòfona es noti més la podeu ratllar ben fina per sobre de la salsa, a l'últim moment.
Si voleu que la tòfona es noti més la podeu ratllar ben fina per sobre de la salsa, a l'últim moment.
Per acompanyament, hi lliguen molt
bé les llenegues o bé patata al forn o verduretes al microones o a la planxa.
És un plat d’hivern, molt apropiat
en dies de fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada