Aquest és un plat lleuger i saludable, molt adequat per sopar.
2 albergínies grans
200 gr. de tomàquets
xerri o bé salsa de tomàquet natural sense llavors
200 gr. de formatge scamorza o provola (vegeu nota del final)
oli d’oliva
sal i pebre negre
mòlt
orenga
Talleu les
albergínies a llesques de 1 cm. de gruix, saleu-les, poseu-les en una
escorredora, tapades, i deixeu-les-hi uns 30 minuts per tal que perdin el
líquid amarg.
Talleu el formatge
fumat dolç (scamorza) a daus petits,
els tomàquets a quarts i les olives negres a rodanxes.
Poseu les llesques
d’albergínia sobre un paper d’anar al forn i feu-hi una reixa de talls amb un
ganivet.
Poseu els tomàquets
distribuïts per sobre (o bé la salsa de tomàquet natural i sense llavors),
condimenteu-ho amb sal, oli, pebre negre i orenga al vostre gust.
Escalfeu el forn
prèviament a 200 graus. Enforneu uns 20 minuts. Passat aquest temps, ajunteu-hi
el formatge i les olives i enforneu-ho de nou fins que el formatge es desfaci
completament.
Cal servir-ho calent.
Nota:
Recomanem el formatge
fumat dolç anomenat scamorza si voleu
que resulti un plat deliciós de gust molt fi. També podeu fer servir provola fumada que és un tipus de
formatge semblant tot i que no són pas iguals. La diferència entre un i altre
ve donada pel tipus de llet utilitzat en la seva producció i per la zona d’on
són originaris.
Si no teniu aquest
tipus de formatge, podeu fer-ho amb mozzarella però no quedarà tan bo. Si utilitzeu
mozzarella, agafeu-la ratllada perquè no té tanta aigua com la fresca.
De fet es molt semblant a la melanzane a la parmigiana canviant el formatge.
ResponEliminaA Barcelona hi ha varies botigues especialitzades en productes italians on es podem trobar aquests formatges.
Josep