Ens engreixarem si
mengem molta pasta?
La idea que la pasta
fa engreixar ve del fet que es creu que només conté farina i midó. Però la
pasta de qualitat superior es fa amb sèmola de blat dur i 100 gr. de pasta aporten només unes 300
calories, 74 gr. d’hidrats de carboni, minerals i vitamines. Així que contenen
menys d’un gram de greix. El formatge i la salsa és el que ens far engreixar!
La pasta té efecte
saciant pel seu contingut en gluten i cel·lulosa, facilita el trànsit
intestinal i evita el restrenyiment.
Els fusilli són un tipus de pasta del sud
d’Itàlia, tradicional de Molise i Campània.
Es treballava la
pasta a mà a les cuines de les famílies més benestants, enrotllant els
espaguetis a un filferro i després fent-los assecar.
Fusilli avellinesi
És una variant, més
estreta i allargada, que s'obté precisament de l'elaboració de la massa al
voltant d'un fus del qual pren el nom fusillo.
Ingredients per a 4
persones:
320 gr. de fusilli o espirals
200 gr. de bacon
4 ous
1 manat d’espàrrecs
verds
4 alls tendres
100 gr. de parmesà
ratllat (opcional)
aigua, sal, oli i
pebre negre mòlt.
Es posa aigua amb sal
en una olla i es bullen els fusilli
procurant que quedin al dente. En una
paella es fregeixen les tires de bacon
sense oli i així que es va desfent el greix, es va traient l’oli resultant fins
que queden ben cruixents. En un bol es
baten els ous amb un polsim de sal.
En una altra paella
es fan saltejar, amb una cullerada d’oli i un polsim de sal, els espàrrecs i
els alls tendres talladets al vostre gust.
Quan la pasta ja és a
punt es cola i es posa en un bol. Immediatament s’hi aboca l’ou batut i es
remena. L’ou es va coent amb l’escalfor de la pasta bullida. S’hi afegeixen les
espàrrecs i el bacon ben cruixent.
S’ha de servir a l’acte perquè es puguin apreciar les diferents textures.
Si voleu fer la
recepta a la carbonara clàssica, afegiu el formatge ratllat a l’ou batut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada