Recepta de la meva amiga Maria Carme Hidalgo
8 fetges de pollastre
1/2 kg. de carn magra
1/2 kg. de pollastre (cuixa que és més
melosa)
1/2 kg. de carn de vedella (tall
melós)
Farina, mantega, llet per fer la salsa
beixamel
tomàquet triturat per a la salsa (si
se'n vol posar)
2 o 3 cebes segons la grandària
1 tòfona (opcional)
ous (de cada
ou deixatat en surten unes 8 truitetes)
Es fa el
farciment de les truitetes de la següent manera: en una cassola, amb oli, se
sofregeix la ceba picada, quan comença a daurar-se s'hi afegeixen les carns a
trossos. Quan tot és cuit es pica o es passa per la màquina junt amb la tòfona.
En la mateixa cassola i amb el mateix oli s'hi posa la mantega i quan
està desfeta s'hi tira la farina i es torra una mica i sense parar de remenar
s'hi afegeix la llet i es deixa que bulli 5 minuts; s'hi afegeixen les carns ja
picades i es deixa coure 5 minuts més, es treu del foc i es deixa refredar.
(Les quantitats de llet, de farina i de mantega són les que es necessiten perquè
quedi una pasta fluida, com per farcir canelons).
En una paella
petita (com la de fer ous ferrats) es fan unes truitetes molt fines (una
cullerada sopera d'ou deixatat per cada truiteta, aproximadament); i les
omplirem amb el farcit que tenim preparat, les enrotllarem i les posarem en una
safata de forn que haurem untat prèviament amb una mica de farcit i una mica de
llet.
A continuació
farem una salsa beixamel i la tirarem per sobre les truitetes, les cobrirem amb
formatge ratllat i trossets de mantega; hi posarem, si es vol, una mica
de salsa de tomàquet, fent algun dibuix geomètric (petites rodonetes o ratlles)
i ja les podem gratinar.
Esperem que
us agradin...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada