12 cebetes de platillo
2 grans d’all
3 tomacons secs
2 fulles de llorer
1 copa de conyac
1 vas d’aigua
oli, sal i pebre
negre mòlt
3 patates
1 carxofa
Escalfeu el forn a
200 uns deu minuts.
Renteu
bé les galtes de vedella i salpebreu-les.
Poseu-les en una
safata amb un raig d’oli, procurant que la part amb més greix quedi a sota.
Enforneu-les uns vint minuts. Després, abaixeu el forn a 180. Ruixeu les galtes
amb el conyac i deixeu que s’evapori l’alcohol. Als pocs minutets, afegiu-hi
les cebetes pelades, els dos grans d’all pelats també, el llorer i els tomacons
secs. Quan vegeu que s’està assecant, poseu-hi un vas d’aigua calenta.
Deixeu-ho coure uns quaranta minuts, girant la carn de tant en tant i
ruixant-la amb el suc.
Peleu les patates i
talleu-les a llesques fines. Netegeu la carxofa i feu-ne 4 trossos. Poseu-ho en
una safata d’anar al forn amb una mica d’oli, sal i pebre negre. Poseu la
safata de les galtes a la part inferior del forn i enceneu el grill. Poseu la
safata de les patates i la carxofa ben a prop del grill perquè es facin
torradetes. I quan ja estiguin fetes, ho podreu servir tot junt.
Si ho heu fet sense
pressa, us quedarà una carn completament melosa i molt gustosa.
També podeu fer la
carn el dia abans i l’endemà escalfar-la amb l’acompanyament.
Es l'última vegada qué el provo.
ResponEliminaJosep
No sé per quin motiu ara sí que funciona això dels comentaris.... oeoeoeoeeeeee...
ResponEliminaGràcies per al teva paciència !! Petonets. Àngela
Pinta molt i molt bé!
ResponEliminaTemps total de cocció?
Per a les galtes una hora aprox. I per a la resta 10 minutets. Jo vaig una mica a ull...
ResponElimina• Proveu de sumergir les galtes en un bany d'aigua, amb sal al 10%. Quedaran molt més meloses i tendres.
ResponElimina• El conyac podría endurir la carn. Jo opto pel vi ranci.