Ingredients:
pasta de pancake o de
crep
½ kg. ceba tallada
2 kg. de carn de
vedella picada
½ pebrot vermell
tallat petitó
1 pastilla de brou de
verdures
2 kg. d'espinacs
1 paté de carn
2 porcions de
formatge ricotta o mató
sal
oli d'oliva o de
gira-sol (al gust)
pebre negre mòlt
salsa beixamel
salsa de tomàquet
formatge ratllat per
gratinar
Es fa un sofregit amb
la ceba tallada petita i el pebrot en força oli. Se li afegeix la pastilla de
brou de verdures i la sal. Cal tenir cura que la ceba s'estovi però no arribi a
daurar-se. Abans que la ceba sigui transparent del tot se li afegeix la carn
tallada i els espinacs trossejats i sense tiges dures. Remeneu-ho tot amb una
espàtula millor que amb cullera.
Un cop està cuit cal
deixar-ho refredar. Quan ja es volen muntar els canelons, se li afegeix el mató
o formatge ricotta i el pebre negre mòlt al gust.
S'utilitza pasta per a
pancakes que és una espècie de crep utilitzat a les cuines argentina,
uruguaiana i xilena per fer preparacions tant dolces com salades.
S'emplenen les creps
i es col·loquen en una plàtera d’anar al forn. Per sobre es banya primer amb
una salsa beixamel clareta i després amb una salsa de tomàquet. Finalment, es
cobreix amb formatge ratllat i ja es pot gratinar.
Canelons agredolços:
Es fa tot igual però
s'afegeix panses sense llavors i sucre a la massa. I en comptes de les salses,
es pinzellen els canelons amb ou batut ensucrat i es dauren al forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada