Ingredients per a 2
persones:
1 cua de rap petita
6 gambes
6 escamarlans
200 gr. de pèsols
2 alls
1 ceba
mig pebrot verd
1 pastanaga
3 tomàquets vermells
1 copa de conyac
farina, fumet de peix, oli, sal i pebre
negre mòlt
Feu daurar dos alls en
una cassola fonda. Enfarineu el rap tallat a medallons, daureu-lo i reserveu-lo
a part. En el mateix oli, fregiu lleument les gambes i els escamarlans i
reserveu-los a part.
És el moment de fer
el sofregit: la ceba ratllada s’ha de coure a poc a poc, afegiu-hi els alls
anteriors ben xafats, el pebrot verd tallat petit i la pastanaga a rodanxes ben
fines. A mig fer, aboqueu-hi la copeta de conyac i el tomàquet ratllat i sense
llavors. Poseu-hi sal i pebre negre mòlt al vostre gust.
Quan ja es veu el
tomàquet ben fet, s’hi posa el rap i el marisc i es cobreix amb fumet de peix.
S’hi posen els pèsols congelats (si són naturals, s’hi han de posar abans, amb
el pebrot i la pastanaga).
Es deixa fer la
xup-xup uns 15 minuts. Si el suc no queda prou espès, s’hi pot afegir una mica
de farina mentre fa la xup-xup.
És un plat molt
natural, fàcil de fer i de bon pair.
Això es un plat de veritat, bo,bo, bo.
ResponEliminaHo copïo per fer-ho.
Records
Josep