Ingredients per a 3 persones:
½ kg. de rap a medallons
3 sípies petites
300 g. de cloïsses
100 gr. pèsols
2 alls tendres
farina
oli, sal i pebre negre mòlt
1 gotet d’aigua calenta
Es posen les cloïsses en un cassó
amb aigua freda durant una hora perquè treguin la possible sorreta. En netegen
bé les sípies i es fan a trossos mitjans irregulars. Es fan obrir les cloïsses
en el mateix cassó amb poca aigua. S’escorren i es reserven.
Se sala el rap, s’enfarina i es fa
daurar en una paella amb oli. Es deixa sobre un paper absorbent i es reserva.
En una cassola es posa un cul d’oli
i es fan mig enrossir els alls tendres talladets. S’hi afegeix la sípia i se li
dóna un tomb. Si deixa anar molta aigua, deixeu-la que vagi coent-se, si cal
afegir-hi una mica d’aigua que sigui calenta. A mig fer, afegiu-hi els pèsols
descongelats (si són naturals els caldrà una mica més de temps). Poseu-hi sal i
pebre negre mòlt. Cal que hi hagi bastant suc perquè ara és el moment de fer
espessir la salsa amb farina tot vigilant que no es facin grumolls.
Afegiu-hi el rap i les cloïsses i
deixeu-ho cinc minuts més. Rectifiqueu de sal si és necessari.
Queda un plat de peix de gust molt
fi.
Això si que es un bon plat, de categoria.
ResponEliminaJo les cloisses les obro amb una miqueta de vi blanc, txacoli a pot ser.
Records
Josep