dijous, 23 de maig del 2013

CARGOLS DE LA IAIA


Ingredients:

1 litre de cargols, ¼ de conill a trossets, un tros de botifarra blanca i un tros de botifarra negra, 1 botifarra crua amb pebre, 1 tall de cansalada viada, farina, salsa de tomàquet, ceba ratllada i caldo de pollastre i carn.

Per a bullir els cargols:
aigua, sal i vinagre, farigola, llorer, bitxo, menta i pela de taronja, pebre negre en gra.

Els cargols es renten posant-hi sal i vinagre i fent rajar l’aigua de l'aixeta fins que deixen de treure bromera. A casa nostra només mengem cargols vinyales perquè són els més fins de gust.

En una olla bastant gran es posa en fred l’aigua, els cargols, un lligadet de farigola, 2 fulles de llorer, 2 bitxos, unes fulles de menta, una pell de taronja, uns granets de pebre negre i sal. Es bullen aproximadament una hora. Es comprova que estan cuits quan punxant-los amb un escuradents surten sense dificultat.

Es posen en una escorredora tot sacsejant-los i es renten a raig d’aixeta. Es repassen un a un per tal de detectar possibles closcamolls. És molt empipador trobar closquetes mentre menges.

En una cassola es fregeix el conill, la botifarra crua i la cansalada tot tallat a trossets, després se li afegeixen els trossos de botifarra blanca i de botifarra negra. En un costadet es fa enrosir una cullerada de farina.

A part, es fa un sofregit de ceba i tomàquet, també s’hi pot posar all (tot ratllat). S’aboca a la cassola.

Es posen els cargols a la cassola amb tota la resta, es remena i es cobreix amb caldo de pollastre i carn. Es remena tot i es deixa fent xup-xup una mitja horeta.

El suc ha de quedar bastant espès i no massa vermell, més aviat marronós. Si es fan el dia abans de menjar-los, molt millor !!


2 comentaris: